5 viktiga saker att tänka på när du köper din studentkostym

studenten 2019 studenttips kläder kostym

5. Kostymen

Köp en svart eller mörkblå kostym som funkar att ha kavaj och byxor separat. Då får du mer valuta för pengarna och kan använda den lite oftare. Dessutom ska du se till att du får bra hjälp i butiken så att de hjälper dig hitta en som sitter bra – då sparar du pengar hos skräddaren när du ska justera den till din kropp.

studentkostym 2019 svart och blå

4. Skjortan

Välj en “klassisk” vit skjorta – den funkar oavsett om du väljer mörkblå, grå eller svart kostym. Köper du en rosa skjorta är risken att du bara använder den en gång i ditt liv.

3. Skorna

Köp bruna eller svarta skor om du ska ha mörkblå kostym. Om du däremot ska ha svart eller grå kostym ska du köpa svarta skor. Köp gärna “oxfordskor” som är en traditionell högtidssko som du kan använda till alla tillfällen.

studenten 2019 skor och slipsar

2. Slipsen

Slipsen är det som kommer spela absolut störst roll för din outfit. Den absolut mest moderna trenden för 2019 är blommiga slipsar. Här kan du köpa snygga blommiga slipsar för bara 190 kr från Stockholmsbaserade Manfred och få den hemlevererad inom 1–4 dagar.

studenten 2019 snygga slipsar

1. Studentmössan

Ett tips är att gå ihop i klassen och beställa studentmössan tillsammans för att komma ner i pris. Det enda du behöver tänka på då är att välja rätt storlek (ofta skickar företag ut sample-ex så att ni kan testa innan beställningen).

studentmössa 2019 slipsar

Här kan du köpa årets stora trend: blommiga slipsar – för bara 190 kr med hemleverans rakt ner i brevlådan