Hur knyter man slipsknutar?

Slipsknutar-hur knyter man slips?

Att knyta en slips och få till den perfekta slipsknuten kan vara svårt. Men oroa dig inte – vi listar bra slipsknutar och förklarar hur du ska knyta dem steg för steg.

JUST NU KAN DU KÖPA TVÅ SLIPSAR FÖR 350 KR. KLICKA HÄR.

Det behöver inte vara svårt att knyta en slips. En bra slipsknut är inte svårare att knyta än skorna. Vi har sammanställt fem enkla och användbara slipsknutar som du kan använda dig av beroende på din slips tjocklek, längd och stil.

För att få till en bra outfit med slips är det viktigt att slipsknuten harmonierar med den skjortkrage du använder. Här har du slipsknutar med olika storlekar som går att anpassa till din klädsel. Tänk på att knuten ska vara ordentligt åtdragen och gärna se lite lätt asymmetrisk ut för att ge ett levande uttryck.

Ska du köpa en ny slips? Då ska du passa på att köpa supersnygga slipsar från svenska Manfred. De kostar bara 190 kr – och då ingår gratis fram hela vägen hem till dörren. Klicka här för att komma till slipsarna.

5 vanliga slipsknutar som du har bra användning av:

1. Four-in-hand


hur knyta slipsknutar four in hand

hur knyta slipsknut slipsknutar four in hand

En av de allra vanligaste och mest allsidiga knutarna. Det lagom asymmetriska uttrycket och måttliga storlek passar till slipsar i de flesta olika storlekar. Knuten bygger relativt lite i storlek och passar till button down-kragar och turn down. Med en lite tjockare slips passar den också bra till en cut away-krage. Namnet på knuten är hämtat från en gammal herrklubb i London som hette ”The Four In Hand Club”, där den ska kommit till.

Här hittar du snygga slipsar för bara 190 kr – och då ingår gratis fram hela vägen hem till dörren. KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA BILLIGA OCH SNYGGA SLIPSAR.

2. Oriental

 

slipsknutar oriental

hur knyta slipsknut slipsknutar oriental

Orientalknuten är en av de enklaste slipsknutar du kan lära dig, och är snäppet lättare än four-in-hand. Den lilla knuten gör att den passar bra till skjortor med små kragar som behöver en mindre knut för att skapa balans. Den passar också bra till slipsar som är gjorda av grövre material som flanell eller tweed, och som bygger mycket mer volym än en vanlig sidenslips. Utseendemässigt är orientalknuten relativt lik four-in-hand, fast i en mindre storlek.

3. Windsor

hur knyta slips slipsknutar windsor

 

hur knyta slipsknutar windsor

Stilikonen och hertigen av Windsor, Edward VIII användea ldrig windsorknuten. Ändå förknippas den ofta med honom. Till skillnad från vad många tror knöt han sina slipsar med en four-in-hand-knut. Han använde sig av specialtillverkade, extra tjocka och breda slipsar för att få till sina trekantiga och symmetriska slipsknutar.

Ska du köpa en ny slips? Då ska du passa på att köpa supersnygga slipsar från svenska Manfred. De kostar bara 190 kr – och då ingår gratis fram hela vägen hem till dörren. Klicka här för att komma till slipsarna.

Windsorknuten är lite bredare och triangulär och har en väldigt symmetrisk form. En knut som passar bra till en krage med lite mer spread, exempelvis cut away eller full spread-krage. För att slipsknuten inte ska bli allt för tjock är det lämpligt att välja en lite tunnare slips av siden eller en nättare modell i ull.

4. Halv Windsor

Slipsknutar-Halv windsor

hur knyta slips slipsknutar halv windsor

Den halva windsorknuten ger en aning mindre knut än den klassiska windsorknuten. Knuten har ett något mer osymmetriskt uttryck som passar till en stor variation av skjortkragar. Den ger en prydlig och tillrättalagd look. För att få till en så bra knut som möjligt rekommenderar vi att du använder dig av en tunn eller måttligt tjock slips. För tjockare ullslipsar och stickade slipsar passar det bättre att använda sig av en four-in-hand eller oriental.

5. Prince Albert

hur knyta slips slipsknutar prins albert

hur knyta slips slipsknutar prins albert

Prince Albertknuten är en lite matigare knut som ger slipsen ett lätt asymmetriskt och avlångt uttryck. Man ser att slipsen har slagits två varv om sig själva, då det första varvet diskret tittar ut under det andra. I princip är knuten samma sak som en four-in-hand, där du slagit slipsen två varv om sig själv istället för ett. Knuten bygger lite mer volym än en klassisk four-in-hand och kan därför behöva dras åt lite extra. Fördelaktigt är om du använder dig av en lite tunnare slips i exempelvis siden eller av en ofodrad variant som inte bygger så mycket på höjden. Då du snurrar slipsen ett par varv om sig själv kan du behöva en lite längre slips än till en four-in-hand eller oriental.