5 tips för en snygg studentkostym

studenten 2019 studenttips kläder kostym

5. Kostymen

Ska du vara snygg på studenflaket – satsa på en blå eller beige kostym! Köp en kostym som funkar att ha kavaj och byxor separat. Då får du mer valuta för pengarna och kan använda den lite oftare. Dessutom ska du se till att du får bra hjälp i butiken så att de hjälper dig hitta en som sitter bra – då sparar du pengar hos skräddaren när du ska justera den till din kropp.

studentkostym

4. Skjortan

Välj en “klassisk” vit skjorta – den funkar oavsett om du väljer mörkblå, grå eller svart kostym. Köper du en rosa skjorta är risken att du bara använder den en gång i ditt liv.

3. Skorna

Köp bruna eller svarta skor om du ska ha mörkblå kostym. Om du däremot ska ha svart eller grå kostym ska du köpa svarta skor. Köp gärna “oxfordskor” som är en traditionell högtidssko som du kan använda till alla tillfällen.

studenten 2019 skor och slipsar

2. Slipsen

Slipsen är det som kommer spela absolut störst roll för din outfit. Stickade slipsar ger en väldigt snygg och modern stil. En stickad slips är både tidlös och modern på samma gång.  Här kan du köpa snygga blommiga slipsar för bara 190 kr från Stockholmsbaserade Manfred och få den hemlevererad inom 1–4 dagar.

Våra favoriter: Blå och gula slipsar…

Här kan du köpa årets stora trend: stickade slipsar – för bara 190 kr med hemleverans till brevlådan.

1. Studentmössan

Ett tips är att gå ihop i klassen och beställa studentmössan tillsammans för att komma ner i pris. Det enda du behöver tänka på då är att välja rätt storlek (ofta skickar företag ut sample-ex så att ni kan testa innan beställningen).

studentmössa 2019 slipsar