Snygga stickade slipsar – allt du behöver veta om den moderna slipsen

snygga stickade slipsar tips

Stickade slipsar är väldigt modernt och passar många tillfällen. Undrar du vilken bredd den ska ha, vilken knut du ska använda eller vilka färger som är smartast att köpa? Lugnt, vi listar allt du behöver veta om stickade slipsar.

Vilken bredd ska stickade slipsar ha?

Silkesslipsar kan vara både breda och smala, men för stickade slipsar är den idealiska bredden 6 cm – något smalare än en vanlig slips, som ofta är närmare 8-9 cm breda. Det här gör det möjligt att bära ett stickad slips både formellt och casual, eftersom att den automatiskt ser modernare ut. Om du har den med kostym, se till att kavajslagen har ungefär samma bredd som din slips för att hålla proportionerna.

Letar du efter en stickad slips? Här kan du köpa snygga slipsar från Kungsholmen och få dem levererade till dörren inom 1–4 dagar. De kostar bara 190 kr.

Vilken slipsknut ska man använda?

En stickad slips passar bäst med en knut som inte är för formell, inte för komplicerad och inte för fyllig. Eftersom att materialet är lite tjockare blir slipsknuten oftast tjockare än en typisk silkesslips. Därför passar en simpel, slank knut. Four-in-hand-knuten är en jättebra knut för en stickad slips.

Därför har snygga stickade slipsar rak nedre ände

Den raka, kvadratiska änden är en annan sak som gör att den stickade slipsen ser lite mindre formellt ut. Det finns stickade slipsar med “pekande” ände, men avsmalnande slipsar känns inte lika moderna, casual eller moderiktiga. Du väljer en stickad slips för att du vill ha något nytt och fräscht, så försök inte att efterapa en annan stil. Men precis som med din klassiska spetsiga slips ska den sluta precis ovanför midjan.

Byt färg efter säsong

Skönheten med stickade slipsar är att de kan användas när som helst på året. Men precis som vanliga kläder bör du ha ett par i garderoben så att du kan välja färg efter säsong. På våren och sommaren ska du bära ljusare färger som gult eller till och med vitt alternativt mörkblå. Under höst och vinter ska du köra på mörkgrön, vinröd, mörkblå eller svart.

Just nu kan du köp snygga stickade slipsar för 190 kr här.

Stickad slips
En grön stickad slips från Stockholmsbaserade Manfred.

Osäker på hur man ska knyta en stickad slips?