Stickad slips – nu kommer den heta trenden till Sverige

stickad slips

Stickad slips verkar vara den hetaste accessoaren just nu. Svenskarna influeras av moderiktiga England och Italien och nu har den stickade slipsen börjat närma sig Sverige på riktigt. Men hur bär man den på bäst sätt?  Vi listar tre outfits du kan sno rakt av och tipsar om snygga och billiga (!) slipsar.

Få accessoarer säger så mycket om din personlighet och sticker ut som en stickad slips!

Om du funderar på om det är något som fattas i din garderob just nu så är det nog en stickad slips. Det finns nog ingen slips eller accessoar som är populärare just. Vi tipsar om vilken slips du ska köpa och guidar dig till de snyggaste slipsarna under 200 kr.

Just nu har Manfred rea på flera av våra favoriter. Klicka här och köp billiga slipsar medan de har rea. 

Så ska DU matcha en stickad slips i vinter – 3 outfits

1. Blå slips med jeansskjorta

En casual look med jeansskjorta, blå slips och marinblå kavaj. Matcha med jeans av en något mörkare ton eller beiga chinos och ett par vita sneakers.

stickad slips blå outfit

2. Grön slips med grå kavaj

En semi-casual look med vit skjorta, grön slips och grå tweedkavaj. Matcha med bruna chinos och ett par vita sneakers eller bruna skinnskor.

3. Vinröd slips med grå kostym

En formell men modern look med vit eller ljusgrå skjorta, vinröd slips och grå tweedkostym. Matcha den stickade slipsen med vinröd näsduk, vinröda strumpor (gärna med mönster) och svarta eller bruna loafers.

stickad slips vinröd outfit

Klicka här för att köpa billiga stickade slipsar.

Länderna som banat väg för den stickade slipsen

I England har stickad slips alltid varit en självklarhet i garderoben och har nästan uteslutande använts i lediga sammanhang. Där matchas en enfärgad stickad slips främst med tweedkavaj, byxor i mollskinn, manchester eller grövre bomullstwill. Skjortan är antingen tattersallrutig eller i grövre oxford. Coola dandys vågar ta ut svängarna mer och bär den stickade slipsen i mer vågade och kulörta färger och snygga mönster i blått eller rött.

Italienarna vågar ta ut svängarna mer och har en mer personlig stil även i mer formella sammanhang. Italienarna kör den stickade slipsen även ihop med kostym. Grå flannellkostym, ljusblå buttondown-skjorta, bruna mockaskor och en vinröd stickad slips.