Studentkostym 2021: Tipsen för hur du ska klä dig

studenten 2019

Snart är det dags för studenten 2021, den kanske viktigaste dagen än så länge för dig som snart går ut! Vi guidar dig med tips på hur du ska klä dig så att du blir skolans bäst klädda kille.

Förmodligen är du inte jättevan att bära kostym, du kanske till och med ska köpa din första kostym till studenten? Då kan det vara skönt med lite riktlinjer. Generellt har kostymerna alltid sätt likadana ut genom åren. Det som däremot har gått i trender är stilen på slipsen. Just nu är blommiga slipsar väldigt trendiga.

Letar du efter en snygg studentslips? Här kan du köpa snygga slipsar från Kungsholmen och få dem levererade till dörren inom 1–4 dagar. De kostar bara 190 kr.

Studentkostymen

För många är studentkostymen den första kostym man äger. Om du inte haft kostym så många gånger tidigare är ett bra tips att köpa en kostym som funkar att ha kavajen  och byxorna separat. På det sätter får du mer valuta för pengarna och kan använda den lite oftare. Det finns ingen regel som säger att kostymen måste vara av en viss stil, utan du kan välja själv mellan tvåknäppta, treknäppta och dubbelknäppta kavajer. Se till att få bra hjälp i butiken när du köper kostymen så att de hjälper dig hitta en som sitter bra. Be om rekommendationer för vart du kan justera kostymen hos en skräddare om det behövs. Det kan vara en kostnad på 100-800 kr beroende på hur den sitter från början och om du måste justera byxorna, kavajen eller båda.

Färgen på kostymen 

Många köper en svart kostym till studenten. Och även om svart kostym kan vara snyggt rekommenderar vi en mörkblå kostym alternativt en mörkgrå. Svart kostym är ingen klassisk sommarfärg och det är svårt att matcha till en snygg slips som är det du ska lägga fokus på.

studentkostym 2019 svar och blå


Här kan du köpa snygga studentslipsar för bara 190 kr och få leverans till dörren inom 1–4 dagar.

Slipsen

Slipsen är det som kommer spela absolut störst roll för din outfit. Slipsen är lite som kronan på verket. Här rekommenderar vi skarpt att du köper en somrig slips med blommor. Blommiga slipsar är dessutom väldigt trendigt just nu. Här kan du köpa snygga blommiga slipsar för bara 190 kr från Stockholmsbaserade Manfred.

Skjortan

Tänk traditionellt när det gäller skjortan. Oavsett om du väljer mörkblå, grå eller svart kostym är det smart att ha en vit skjorta. Du kan också välja en ljusblå skjorta – om du har en mörkblå kostym. En enfärgad, vit skjorta är dock svårslaget till studenten. Om du köper en mer dressad kostym ska du ha en riktig kostymskjorta, om du väljer en ledigare kostym passar det fint med en linneskjorta.

Behöver du en snygg slips till skjortan? Här kan du köpa snygga slipsar från Kungsholmen och få dem levererade till dörren inom 1–4 dagar. De kostar bara 190 kr.

Studentmössan

Studentmössan är förmodligen det enklaste köpet. Vanligtvis går ni i klassen ihop och beställer tillsammans. Det enda du behöver tänka på då är att välja rätt storlek, ofta skickar företag ut sample-ex så att ni kan testa innan beställningen. Sen ska ni komma överens om vad det ska stå på mössans framsida, vanligtvis “Studenten 2021” eller programmets namn och 2021. Studentmössan kostar mellan 200 och 600 kr.

studentmössa 2019 slipsar

Skor

Till blå kostym kan du ha både bruna och svarta skor. Till svart eller grå kostym ska du ha svarta skor. Den så kallade oxfordskon är en traditionell högtidssko som är ett säkert kort.

studenten 2019 skor och slipsar

Här kan du köpa snygga studentslipsar för bara 190 kr och få leverans till dörren inom 1–4 dagar.

Hampus Hedström förklarar vad studenten är ?